ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

Večernjak

U našem kafiću od dnevnih novina ima samo Večernji list. Prije nešto više od godinu dana imali su 24 sata pa se naš Josip, kao starosjedioc u kafiću, pobunio da to nisu novine jer ih pročitaš prije nego si popio kavu. I tako vlasnici uvažiše njegovu zamolbu i na raspolaganju imamo Večernjak. I sada imamo opet problem, novine su redizajnirane, ima štiva za dvije ili tri kave, ali svaki kolumnist navija na "desno". Kako konstatira Vlado, to su izrazito desničarske novine. Pljuju po Milanoviću i sada kada je očito da je izgubio (izbore i vlast), pa neki čak i opravdavaju ustaše, nema baš kritika na račun Mosta, poslije izbora bilo je neko blago peckanje po Karamarku, kao nije premoćno pobijedio, nije iskoristio nepopularnost dosadašnje vlade. Mi "ljevičari" te kolumne ili čitamo ili preskačemo odmah na početku kada vidimo kuda ide tema pa prelazimo na sportske stranice i vremensku prognozu.

Ali kao realni promatrači ponekad se i slažemo s napisanim tekstom, kao ono neki dan kad se uspoređivala Vlada i uspješna firma, te se konstatirali da niti u jednoj firmi ne bi bilo mjesta za neke ministre dosadašnje vlade. Jedan od njih nije znao uspješno voditi niti vlastitu firmu.

Podsjeća me Josip da je bilo i napisa u kojima se pljuvalo po vlasniku našeg najvećeg nogometnog kluba, ali to i nije neka novost, pa po njemu pljuje i svaka baba.  

Sva je sreća da imam pametni mobitel da mogu pročitati uz kavu i onu drugu "lijevu" stranu ili onu treću koja predstavlja "centar". 

Rado pročitam kolumnista Jutarnjeg lista Antu Tomića i današnji njegov komentar nakon izbora predsjednika Sabora. Izdvajam samo kraj:

"Doktor internist Željko Reiner zazvao je na kraju Svemogućeg na nebesima, a ne treba vam vjerojatno ni napominjati kakva je to prilika kad liječnik kaže: “Sad je sve u Božjim rukama”.
Na dan kad je konstituiran sedmi saziv Sabora u Hrvatskoj je, znakovito, počeo tradicionalni blagoslov kuća. Trebalo je možda pozvati župnika s kadionicom i ministrantima i u ovaj visoki dom."

No dosta politike. Naši prijatelji imaju sasvim običnih problema. Kao na primjer Vlado koji je došao ljut jer u kutinskom bio-kemijskom laboratoriju u Domu zdravlja primaju uzorke za analizu samo do 7.30 sati. Pa što se ljutiš, takvo je radno vrijeme i to piše na vratima, rekoh mu. On ima opravdanje da nije bio tamo već više od godinu dana i od kuda bi onda mogao znati radno vrijeme. Opravdano, zar ne. 


Nema komentara:

Objavi komentar