petak, 25. prosinca 2015.

Politika je kurva

Prije Božića nezaobilazna tema razgovora uz kavu bila je politika. Nakon što se završilo natezanje oko toga tko će sastaviti vladu i nakon što se pojavilo ime novog mandatara, razgovori su dobili nove tenzije, bilo je čak i povišenih tonova. 
Da sad ne prepričavam ono što je svima poznato (da li je?) ipak želim priopćiti neka zanimljiva razmišljanja mojih prijatelja na kavi.
- Zašto su nas vukli za nos (misli se na Most), no to je konstatacija skoro svih medija i građana u Hrvatskoj. Pokušavam naći opravdanje da je i njima trebalo opravdanje da žele ovoj zemlji dobro i da će pokušati sve da se dođe do vlade nacionalnog jedinstva. Da neće s lijevima to su od početka znali no morali su to odraditi kao dio strateškog plana. 
- Zašto se pojavila izjava da se ne žele fotelje. Pročitao sam kolumnu Ante Tomića o jogurt revolucije koja je počela u Novom Sadu predvođena Miloševićevim talibanima. Tada su demonstranti iz Srbije krenuli u Vojvodinu srušiti vojvođansko rukovodstvo koje su prozvali foteljašima. Ovi ih dočekali s burekom i jogurtom i dali im materijal za pokretanje revolucije jer su zgradu pokrajinske vlade zasipali jogurtom. Označeni foteljaši su se pitali što im smetaju fotelje, pa na nečemu moramo sjediti. Tako i ovi naši ne bi fotelje, pa će vjerojatno stajati na sjednicama buduće vlade. Bit će zanimljivo.
- Nije se zaboravilo spomenuti poznatog "anti komunističkog" biskupa s ovih naših prostora. Netko je spomenuo kako stalno za sve zlo okrivljuje komuniste dok je zaboravljao ove novije tlačitelje i lopove. Ti su mu čini se draži jer i on voli novce i ovce. Najsmješnije je što je jadni biskup mislio kako  njegove objave na Facebooku neće ići dalje od fb prijatelja. Koji je on naivac. 
- Iako su moji prijatelji umjereno lijevo orijentirani, nije se zaboravilo spomenuti da je i dosadašnja vlada kriva za pad popularnosti, za neispunjavanje obećanja, za nesposobne ministre. Budimo realni krivi su i sad će ispaštati svoje grijehe.
- Malo o komunistima. Glupo je sada to spominjati ali kad se već stalno natura na nos komunistička prošlost SDP-a, pročitao samo kako je većina članova Saveza komunista Hrvatske prešla u HDZ-e. To je istina jer znamo primjere iz naše Kutine ili Petrokemije. To licemjerje je poznato na ovim prostorima, pa su mi neki ljudi govorili kako su prestali ići u crkvu da ne gledaju sve one bivše komuniste u prvim redovima. 

Bilo je tu i drugih zanimljivih konstatacija i dilema oko buduće vlade, ali tko će to sve upamtiti. Znam samo da sam na kraju tih razgovora konstatirao da ćemo svu tu politički zavrzlamu zaboraviti ako nam pod novom vladom svima bude BOLJE i da je poznato da je politika KURVA (bez uvrede). 


  


Nema komentara:

Objavi komentar