subota, 13. veljače 2016.

Banja Vrućica


Promijenili smo lokaciju ispijanja kave. Već drugu godinu pokušavamo koliko toliko popraviti dotrajalost naših starih kostiju i cijelog tijela u poznatoj bosanskoj banji ili po našem toplicama. Po dolasku prvog dana pregledali su nas liječnici i utvrdili koje nam terapije trebaju, zatim je njihov kompjuter odredio satnicu, odnosno u koje vrijeme započinjemo koju terapiju. Ja na primjer u 9.15 imam vježbe u bazenu (mineralna voda). Nakon toga slijedi struja (tens) na vratu, parafin na križima, i završavam sa strujom na na nogama.
Smješteni smo u hotelu Posavina i dan započinjemo doručkom koji završavamo kavicom.Teme uz doručak i kavu nisu se mnogo promijenile od naših zadnjih kava u Kutini. Priča se o našoj političkoj situaciji, ali ne previše jer od toga boli glava. Nova tema su terapije koje su prilagođene svakom od nas i trebaju nam pomoći da lakše nosimo teret naših godina. Tako prepričavamo zgode koje se događaju na terapijama, kao ono kad sam dobio žuti karton od sestre jer sam zakasnio minutu (upisala mi je u karton "kasni"). Ni drugi nisu prošli bolje, jednostavno se pobrkaju vremena terapija i svi smo već dobili "kaznu". No medicinsko osoblje je jako ljubazno, tako na primjer zadnjih dana dok se oblačim nakon "tensa" sestra uzima moj karton i trči do parafina da me prijavi, da ne dobijem drugi "žuti". Dobra duša.


Čekaonica

Sve je gotovo do 11.30 sati. No ja sam imao sreću jer neki započinju veću 7 sati ili završavaju poslije 12 sati. Važno je pripomenuti da su svi hoteli povezani s terapijskim centrom zatvorenim tunelima tako da se ne mora izlaziti van, što je vrlo značajno jer smo "ugrijani" nakon raznih vrsta terapija i pogotovo kada pada kiša ili zapadne snijeg. 

Od 12 sati započinje ručak. Poslije kratkog odmora u sobi kreće se na obveznu popodnevnu šetnju u okolicu ili do 3 km udaljenog Teslića. Imamo mogućnost poslije podne koristiti  bazen i wellness centar u hotelu Kardial, svatko bira kako će ispuniti to slobodno vrijeme. Okolica banje je šumovita sa uređenim šetnicama i postavljenim klupama za odmor. Pretpostavljam da je ljeti tu sasvim drugačije kada šuma zazeleni i ptičice zapjevaju. Veljača je predviđena za nas penziće i smještaj i tretman manje stoji.  
Ponekad odemo do hotela Srbija na baklave ili čaj. Na večer je obvezatan ples do 22 sata i tako dan na dan, deset dana. Sve ove detalje opisujem da objasnim nekim našim prijateljima koji nam šalju poruku "Pozdrav vama na kupanju". Ustvari osim terapijskog kupanja na onom pravom do sada nismo niti bili, nema se kad. Moramo delati kako bi rekao zagrebački gradonačelnik. 
Ovo je ekipa na kavi (i doručku, ručku i večeri)
Milka broji korake od hotela do terapije (600)
Čaj u pizzeriji u hotelu Srbija
To sam ja ispred nove pravoslavne crkve
Turnir u beli
Milka ispred hotela Kardial
Pohod na Teslić
Nedjeljom nema terapije, naši domaćini nas voze do (JEDINOG priznatog) marijanskog svetišta u Bosni i Hercegovini

I to je to, nemam više vremena moram delati, idem gledati Juventus i Napoli.
Nema komentara:

Objavi komentar